varkens op de festivalwei

Rock Werchter krijgt dit jaar vier dagen lang assistentie van twee speciale gasten: een stel varkens zal er immers voor het eerst organisch afval verwerken. Voorlopig is het experiment beperkt tot de etensresten die de enkele honderden medewerkers laten liggen, schrijft De Streekkrant op zijn website.


De honderden medewerkers krijgen voor hun inzet drank- en eetbonnetjes. Omdat er regelmatig eten moet worden weggegooid, lanceerden enkele medewerkers het idee om de etensresten te serveren aan twee varkens. Voorlopig zou het experiment beperkt worden tot de etensresten van de festivalmedewerkers, maar dat zijn er al meteen een paar honderd.

"Op zich is het een goed idee", reageert Isabelle Degezelle van Veva. "Het is altijd jammer als etensresten zomaar weggegooid worden". Of er in de toekomst varkens als verwerkingsmachine voor alle festivalgangers worden ingeschakeld is niet duidelijk. Het is nog maar de vraag of de beestjes bestand zijn tegen het geweld van loeiharde gitaren en drums.

"Zo'n situatie brengt inderdaad heel wat stress met zich mee. Niet enkel het lawaai is schadelijk, ook het feit dat ze vertoeven in een onbekende omgeving kan stresserend zijn. Wát een varken dan voelt, weet ik niet (lacht). Maar aan de kwaliteit en de smaak van het vlees doet het alvast geen goed. Natuurlijk gaat het hier slechts om enkele dagen en kunnen de varkens wellicht recupereren", zegt Degezelle.


bron; vilt

3 opmerkingen:

liesbeth zei

oef, ik zie Geus nog niet op die festivalweide, die graaft zich onder de grond!!

kurt torr zei

Ik denk dat Geus der ziekskes zou van terugkomen,...
Daar eten ginderachter toch wel een zeer ruim begrip is.
;-)

Kunnen jullie nog eens jullie mail adres naar me doorsturen?
Heb al een paar beelden klaar van deze zaterdag.
kurt.sesselle'at'telenet.be

buikberg zei

Het voorstel is intussen al afgeschoten door het voedselagentschap, vermits varkens geen afval mogen verwerken :-s. De hangbuikjes zijn al terug naar hun eigenaars...