live verslag uit frontlinie


//Van onze reporter ter plaatse//

De flanken worden belaagd door slakkenlegers waarvan de gepantserde ook de middenlinies weten te bereiken. Brengen grote schade toe aan onze installaties en werken demotiverend bij de manschappen. Bijstand werd gevraagd.

Het geheime destroy-eskader van de zwarte Luis werd gesignaleerd aan onze Tuinboon-uitkijkposten. De Coccinela-straaljagers werden er heen gestuurd, maar werden onderweg uit de lucht geschoten door de jagende Kat.

De Merels voeren doelgerichte aanvallen uit in het Erwtenbos, en krijgen daarbij hulp van hun bondgenoten de Mussen. Onderwijl hebben ze de Duiven geinstructeerd het squadron Maïs Suiker I te vernietigen. Sonar systemen en elektronische vangnetten houden deze doodseskaders helaas niet tegen.

Voorts hebben ook de bataljonnen Wortel Kleur en Kervel III een moeilijke doortocht. Ze worden onder spervuur gehouden door het op (scherp) schietende Onkruid. Extra mankracht werd uit Engeland aangevlogen.

Besluit; we zitten hier met een Irakaanse situatie. Dringend bijstand of een wonder gevraagd. Fotos van het rampgebied werden verboden voor publicatie; te veel gevoelige beelden.

7 opmerkingen:

rachel zei

Slakken: alle koffiegruis opsparen en in een cirkel deponeren rond de plantjes die moeten beschermd worden.Ik heb altijd al een gratis café geopend, maar er komen teveel slakken van bij de buren op de bierpotjes af. Het koffiegruis helpt precies beter. Toch zijn er plantjes waar de slakken blijven op afstormen. Af en toe zie ik eens een merel het huisje van een slak breken en daarna opeten, maar de merels kunnen het niet bijhouden. Hebben jullie een egel om in te zetten?
Ik heb dit jaar nog geen enkel lieveheersbeestje in onze tuin gezien! Tegen luizen helpt oost-indische kers maar dat weten jullie waarschijnlijk wel.
En nu het goed doorregent: het onkruid zal er wel bij varen ...

buikberg zei

Tegen de slakken: in de winter een bataljon loopeendjes inhuren (ja, we hebben net jonkies ;-), die alle slakkeneitjes uit de grond halen (kippen helpt ook al als je die macho-eenden niet vertrouwt) en je grond er nog luchtig mee maken ook. Dit jaar zijn we vergeten ze in de moestuin te laten en het resultaat is opmerkelijk, vorig jaar amper last van slakken en dit jaar weer meer! Zwarte luis: ik dacht dat bonekruid ook hielp daartegen? Tegen de vogels: een net is het enige wat hier helpt, maar we verwijderen het af en toe ook weer want anders krijgen de rupsen de overhand. Moeilijk hé, zo ecologisch tuinieren... Al enkele lieveheersbeestjes gespot op de brandnetels maar niet veel (las op een andere blog de verklaring dat de exotische variant de winter niet overleefd heeft, maar dat die wel eerst de inheemse verdrongen had?), terwijl de vlinders dan weer enorm talrijk lijken te zijn.

liesbeth zei

emigreren naar de woestijn?

de moeke

Cie De Knor en de Bie zei

kijkijk, de tóp tip!

Cie De Knor en de Bie zei

zowat alle genoemde tips zijn hier al, vruchteloos, gebruikt. alhowel, misschien was het nóg erger zonder.
Bierpottekens die we dan des ochtends leegkappen in de eetbak van geus, zij is verzot op slakken, vooral die met huisjes.
Schelpengruis of eierschalen rond de plantjes; helpt wel voor even.
Koffiegruis hebben we nog niet gedaan (is dat niet giftig?)
Of met vlijmscherpe aluplaten een koker rond deplant maken. dat helpt vrij goed, tenzij ze er echt over willen. Blijkbaar hadden we er een overhangende rand aan moeten maken;...
Wij laten in de winter ook de kippen erop rondlopen, maart heeft dit jaar niet mogen baten,...
Maar inderdaad, nen egel, hebben we ook veel aan gedacht, en gelokt met onze struwelen en takkenhopen, maar helaas...! Wij vinden, als ze lieveheersbeetjes in de biohandel aanbieden om luis te bestrijden, ze evengoed egels kunnen aanbieden tegen de slakken. Nè

rachel zei

padden en kikkers kweken, dat las ik in de krant deze ochtend (ik dacht dat dit de truc is in de Wassende Maan)

Fenna zei

Mijn vader gaat blijkbaar elke avond rond 23u met een zaklamp en emmertje op zoek naar de snoodaards en vermorzelt ze dan gezellig onder zijn reuzenvoet. Klinkt als een echt griezelverhaaltje...