iedereen die berm in!

Hoewel het wel al wat begint in de lente met het speenkruid en daarna de pinksterblommen, moet je toch wachten tot ergens halverwege mei, tot midden juni. Want dan breekt het Bermseizoen aan.
En die is zo -waw- mooi! De zuring met zijn dieprode zaden, die groene/ gele/rode/ paarse/blauwe/ bruine/lange/korte/kleine hangende/grote pluimen/puilvormige/trosvormige grassen-en-aanverwanten, de witte magrieten en de mooie paarse en witte bolle klavers. En hier en daar verscholen wat paarse wikke, of (gele) rolklaver. En dan dat witte fluitekruid, dat nu eigenlijk al in zaad staat maar hier en daar vind je nog een laat exemplaar. En soms wat wilde valeriaan en dat dieppaars knoopkruid en de witte knoopherik.
En er is nog o-zoveel meer dat ik niet kan opnoemen maar er wel mooi staat te wezen.

Nee, geen fotos deze keer, spring zelf de fiets maar op, negeer uw hooikoorts en geniet van die bermen. En weet dat na 15 juni er geen wet meer is die boer en groendienst kan tegenhouden om de ganse boel weg te maaien.

1 opmerking:

buikberg zei

straf hé, ik dacht gisteren net hetzelfde toen ik op distelsikkeltocht was... We hebben een stuk 'ecologische' berm (toch na drie jaar verwaarlozing van onze kant) langs een los waar te veel schoon bloemekes groeien om op te noemen (en ken er ook niks van ;-), en twee stukken berm langs maisvelden. In de eerste berm stonden nog een tiental distels, in de andere hele wouden van 1,5m hoog... Tja, ecologisch proberen boeren is niet altijd simpel als de omgeving niet zo meewerkt...