nous en amusons avec les champignonsHier ten huize van de Compagnie kweken we al een tijdje eigen champignonnen. Zo met een kweekbak gekocht in het Vlaams zaadhuis. De handleiding belooft 4 vluchten zwammen. Ik weet niet waar het aan ligt, maar bij ons komen die niet in vluchten, maar aan de lopende band en in gigantische afmetingen.
En wat doen je dan als je een sjapinjonneke wilt plukken voor het eten en een reus tegenkomt... een beetje mee spelen..
en daarna opsmullen, want ze zijn ook gigantisch lekker. Echt een aanrader. Je kan ze er kopen in de hersft en winter, maar je doet er wel even mee.

Dit jaar experimenteren we ook met oesterzwammen op takken, gekocht via Velt, van Mycobois. Daar moet je eens gaan kijken! Nooit gedacht dat die zwammen eetbaar, laat staan kweekbaar waren. Hier lopen we alvast warm om er nog een paar uit te proberen.
(en Erinn mag gerust ons Frans verbeteren...)

2 opmerkingen:

liesbeth zei

is dat niet: nous nous amusons?

willem zei

Ons sjampionneverhaal is minder succesvol:
- eens in de aveve zo'n isomobak met compost+champignonmycelium gekocht. Duur, moest dagelijks besproeid worden, ... Oogst: nul champignonnen.
- via velt van die tapkes met mycelium van oesterzwam (of was het shii-take, ik weet het niet meer) gekocht. Bij de levering van ons brandhout een paar natte stukken eik en beuk erbij gevraagd. Met ingewikkelde mathematische formules de afstand tussen de tapkes moeten berekenen. De blokken in een schaduwrijk, nat 'bosje' gelegd. Na 2 jaar nog geen enkele paddestoel gezien. En als er nu nog opkomen, weet ik niet of ik ze nog zou durven opeten.