les nouveaux porcelaux sont arrivaux!!!


Deze morgen om 9 uur ruilde Big I die warme gezellige baarmoeder in voor de helse tocht door het geboortekanaal en de winderige buitenlucht.
10 biggen kropen haar achterna alvorens de gigantische nageboorte tegen 11 uur tevoorschijn kwam en een einde bracht aan de bevalling.
Ferme Geus heeft dus zowaar 11 biggen, waarvan 8 boordevol vlekjes, te wereld gebracht. Deze keer konden we het aanschouwen, aangezien het in volle daglicht gebeurde. Zelfs de nijverige postbode staakte zijn ronde en kwam even meegenieten.

Het was weer mooi en sereen, kalm en rustig, en even later zaten ze allemaal al te lebberen aan de tepels.
Deze keer gaan we geen handje toesteken, en laten we het helemaal aan haar en de natuur over. Zo kan het gebeuren dat er biggen doodgelegen worden, of te grote achterkomertjes zijn en het niet halen. Maar voorlopig stellen ze het allemaal wel

3 opmerkingen:

liesbeth zei

Hiep hiep hiep hoera!!

Sofie zei

Dus mogen jullie nu 11 naampjes bedenken en 11 geboortekaartjes sturen! Een dikke proficiat aan Geus en haar opvoeders! Knor knor knor knoera!

Buikberg zei

Hola, de volgende lading is er al! Dat doet mij toch weer twijfelen of we er zelf ook niet aan zouden beginnen, maar 11 is wel veel hé :-s (zie ons al een silo met voer installeren dan... met een gewone blauwe ton gaan we niet meer toekomen vrees ik)