de tijden van geurige en kleurrijke bedrijvigheid in de keuken.
Sappen, jammen, chutneys, al dan niet alcoholisch...En we leiden dit kleurrijk bacchanaal in met de eerste rode aardbeien en de geurige trossen vlierbloesemmmmmm
In den hof van de Compagnie staan er helaas niet genoeg aardbeien om ze in de confituur te draaien, dus halen we ze in de
Bekwame Boon of bij
Ter Doorn. Ook onze vlier bevindt zich nog in Bonzaïstadium. Vlierbloesem wordt dan maar met ware doodsverachting, balancerend tussen de brandnetels langs
het kanaal geplukt.
achach, wat een heerlijke tijden!
2 opmerkingen:
Oh, jullie ook ;-). Willem heeft eens een keer vlierbloesemchampagne gebrouwen, maar gewone siroop om gezonde limonade te maken is ook al heerlijk natuurlijk ;-) Misschien kunnen we een keer receptjes uitwisselen, wij wisten ons vorig jaar even geen blijf met de overdaad aan aardbeien vermits de confituur van het jaar voordien nog niet op was... Dit jaar zal het wel minder zijn wegens bijna allemaal nieuw gestekte plantjes.
ik heb een recept voor een heerlijk liefdesdrankje op basis van rozemarijn en rode wijn!!
Een reactie posten