vive la conf'!

we zijn nogal fan van de conféderayion paysanne. Linkse rakkers als we zijn.
Dus togen we gisteren in alle vroegte (het was zelfs donker toen we opstonden, hoogst uitzonderlijk hier ten huize Cie) en alle koude (6°c!! 6°C, c'est mortelle!)
naar St genies. Op z'n frans vertikten ze het, uiteraard, ompijltjes op te hangen en na drie toerkes door het slapende dorp redne we bij toeval de marktplaats op.

sfeerbeeldje

We waren er voor de "fête des payysans de la conf'", een maektje vol producenten en links gebroed. We stonden er met onze stand en het was leutig. Dodelijk vermoeiend zo'n ganse dag reclam maken in het frans,maar erg leuk.
En passant verkochten we stickers en badgkes tegen gaz de schiste, want de dreiging blijft!!


onze stand naast de overjaarse anarchistjes
herfsttafereel op de stand
ge ziet het niet zogoed, maar op de bijenkast staat "24 11, portes ouvertes". Een heuse opendeurdag op onze boerderij! we gaan bomen planten enal, gohgohdie twee treuzelaars daar zijn eigenlijk vrijwilligers die ons kwamen helpen de stand open te houden. Luxe, zo hadden wij de tijd een beetje rond te kijken en rustig te gaan eten.


We kregen een plekje in de "durverstent". Een hoop associations bijeen, allemaal omter alternatiefst en activistisch.  En na 1 jaar frankrijk kenden we de helft van de standjes en de standhouders....(We zijn zo zalig stereotiep wijle)morgen meer gaz de schiste, want jullie willen blijkbaar meer info. Komt eraan!!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

overjaarse anarchistjes???
het zijn anarcho-syndicalisten mb.het cnt Confédération nationale du travail Franse variant van de de Confederación Nacional del Trabajo gesticht in 1910. Dus mijns inziens een vakbond zoals La Confédération paysanne gesticht in 1986 er ook een is.

Bart

Cie De Knor en de Bie zei

o pardon
zo enthousiast alst gij waren ze alleszins niet.
Maar om heeleerlijk te zijn, ik doelde op een groepje 1 stand verder. De CNF waren eerder broekies. gemiddeld 16 jaar?

En nog eerlijker -wat een confedenties- ik heb niet eens naar hun stand gekeken, iets te zwart naar mijn zinnes, enn ik had er ook weienig tijd voor

dus, ik neem mijn woorden terug.
ik zal ze vervangen "naast de nieuwbakken anarchistjes die met veel enthousiasme een interessant syndicaat trachten te promoten"

Anoniem zei

zoals jullie dus niet meer niet minder

Bart

Anoniem zei

ik vind da toch wel frappant, jeune agriculteur al wat ge wilt en uw hol naar alle kanten keren om subsidies te krijgen en dan mensen zoals hen afschilderen als broekies...

Bart

Anoniem zei

hehow

- wij vragen nergens subsidies. Enerzijds hebben we er geen recht op en anderzijds vinden we dat een verdraaide situatie.

- vele boeren hebben die subsidies wél nodig om te overleven. Dat gaat dus niet over "uw hol naar alle kanten draaien", maar over overleven. Het zijn niet hen die de landbowupolitiek zo verdraaid hebben. Het zijn wél hen die brood op uw plank brengen.

- Wij zijn geen anarchisten. Gewoon een beetje kontekraafs somstijds. Wij zijn boeren.

- Als ge al niet meer moogt lachen met broekies...Ik zeg niks over het syndicaat, zoals ik al zei; ik heb er niet naar gekeken. Ik had het over de mannekes errond. Die breed geeuwend reklam stonden te maken.

- Ik veronderstel dat ik ook niks mag vragen naar uw belastingsaftrek hier en ginder? Dan is het best een boer de mond niet open te breken over subsidies.

Maar bon. Blijkbaar moet ge uw digitale mond al snel snoeren.


tine

Anoniem zei

tis waar... ik neem dat laatste terug...het was stompzinnig van me men oprechte excuses.

Bart

Anoniem zei

tis u vergeven jom. En op zich allemaal niet zo erg ook.

Groet!

Anoniem zei

En excuses aan alle broekies. Ik bedoel het alleen maar goed, want nog niet zo heel lang geleden, gelijk gisteren ofzo, was ik er ook eentje. En stond ik evengoed daar te geeuwen.

Pastmaar op, voor dat get weet zijde een te trotse boerin. Ook vermoeiend hoor!

gegroet
tine