vertwijfeling

Dat het hier de laatste maanden erg moeilijk is. Ondanks de mooie blauwe hemels, ondanks de vele vlinders, ondanks ondanksondanks
We boksen op tegen torenhoge vooroordelen. Worstelen met collega's en begeleiders om een manier te zoeken die voor iedereen werkt. Ploeteren ons doorheen het Frans.
En we wachten. We wachten en wachten en wachten tot wanneer we mogen beginnen.

Mogen, inderdaad, want gezien het project waar deel van uit maken, nog in volle ontwikkeling is, kunnen/willen/durven ze ons nergens toestemming voor geven. Dus vullen we onze dagen met heel veel muizenissen.
En kopen we af en toe, wars tegen alle eisen in, onszelf een bosmaaier, om tòch te beginnen. Omdat het ons een beetje beu wordt, al dat wachten.

Een boer die ons erg graag wilt helpen stak voor ons onderwijl 2 zeugen bij de beer en hiermee hebben wijeen drukkingsmiddel: binnen 6 weken hebben we een wei van doen, want dan komen de eerste dieren. Och, dat gaat zo leuk zijn!!

Het is bij momenten erg zwaar hier.
Maar we houden de moed, want, wat we doen, waar we wonen en waar we naartoe werken is nog steeds de hemel. Geen enge ziekte of een oorlogsland, maar gewoon een eigen boerderijtje. How cool is that?
En, der komen weer vele vriendjes en vriendinnetjes naar hier. Die ons komen verblijden met hun lach en hun zijn. (en kijk; er komen zelfs twee vogels zich een tijde nestelen bij ons)

Nu nog even deze bittere pil doorslikken!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Oh. Gelezen en veel goede moed en uithoudingsvermogen gewenst. Maar wel bijna terug biggetjes, hoera! (hier komt er ook terug eentje maar de zoektocht is niet zo gemakkelijk)

Servaas zei

http://www.nytimes.com/2012/03/30/science/neocotinoid-pesticides-play-a-role-in-bees-decline-2-studies-find.html?_r=2&ref=global-home

marij zei

hé tine en dries, goeie moed verder daar.... jullie kennende... wordt het "goed".. we duimen mee daarvoor!
danny en marij