Vrijdag Voedselteamsdag


geplukt van de website van Voedselteams

"Op zaterdag 17 april, hebben de leden van het collectief Reclaim the Fields Belgium de naam veranderd van het publieke park van de Tervurenlaan in Brussel. Het “Monsanto park” heet vanaf heden het “Park Eldorado dos Caréjas 17 april”.

Eén van de deelnemende leden van het collectief verklaarde: “ we hadden de gewoonte om met de namen van onze steden en straten te verwijzen naar kunstenaars en revolutionairen. Vandaag geven we hen de naam van multinationale ondernemingen.”17 april is de dag van de internationale boerenstrijd. De datum verwijst naar de slachtpartij in het jaar 1996. In het Braziliaanse Eldorado dos Carajas schoot de politie toen 19 boeren dood die op straat kwamen om hun rechten op te eisen. Onder impuls van de internationale boerenbeweging La Via Campesina wordt die herinnering in leven gehouden met allerlei acties wereldwijd, jaarlijks op 17 april."

lees verder

meer info over de internationale boerenstrijddag: http://www.wervel.be/sojaflitsen-publicaties-86/1106-17-april-2009-internationale-boerenstrijddag

Geen opmerkingen: