Ontploft


Toen we hier twee zomers geleden aankwamen was een van onze eerste acties de Rabarber verplanten. Zo een geweldige plant is me dat, alleen al die naam, Rabarber...
Die zomer was ze precies een hoopje platte selder. Het jaar nadien hoopten we een Heropstanding van de Rabarber mee te maken, maar helaas. In de herfst kapte Dries er dan maar, op aanwijzing van Wijze Pit, een emmer varkenspoep op en bedekte ik alles moederlijk met bladeren.

Ergens in januari 2009 braken haar rode kapsels al door de aardkorst heen. In febuari barsten ze langzaam open, en werden er wondermooie, roodbeaderde rabarber-bladeren geboren. In maart bleef ze maar schieten en groeien met centimeters per dag. In april sloeg ze door en met klaroengeschal in bloei.....In april.

Vandaag, 11 april, hebben we aldus onze eerste rabarber geoogst, uit het vuistje opge-smoel-trekt en een reuze taart van gemaakt. Niet alleen de Zon was vandaag zomers, maar ook de Rabarber smeet onze interne seizoenen compleet dooreen.
Na een geweldige winter, een machtige lente...

Nog geen foto van de bloei of van de omvangrijke plant van nu. Er staan momenteel 4 gigantisch dikke knoppen op springen. En aangezien we geen digitaal fototoestel hebben, kan ik het niet bewijzen....

PS: als u nu voor de computer zit, moet u nu naar buiten hollen. Het ruikt er geweldig naar die natte, open aarde.

Geen opmerkingen: