Wèrm

ik maaktige nog een paar keer die ChiliConCarneAmehoelalalaa. En elke keer, waarlijk elke keer, denk ik dan aan Lieve Psijne. (En eten we ons tot ploffens toe ook ja) Dwalen mijn gedachten af naar die zaterdagochtenden op de tekenacademie, kindersurprises, koffiekoeken-mè-crème, de miniscooter in de weesee, confedenties onder de appelbomen, het muurken, het kanthuis en het kerksken...het komt dan allemaal terug.

En dat allemaal door die ene vrijdag in Gent. Toen ze, langs haar neus weg, zei dat ze gisteren Chili con carne had gemaakt. En ik diep onder de indruk was doordat mijn vriendinnetje iets Met Een Naam had klaargemaakt. En niet zomaar groenten-met-iets bij. Maar iets Echt. Het heeft bijkanst 6 jaar geduurd om haar te evenaren sè.
En sindsdien doen hete pepers mij dus aan Vroeger denken.
Psijne, smakelijk jom!

3 opmerkingen:

AnneTanne zei

En laat ik nu net van plan geweest zijn om vanavond chili klaar te maken...
Of eigenlijk - wegens geen rode nierbonen (en geen witte bonen) meer in huis - laat ik nu kikkererwten te week staan hebben...
Laat ik nu jullie recept eens proberen... Of eigenlijk - wegens vegetariërs - laat ik jullie recept voor vanavond tot Chili sin Carne aanpassen.
Of eigenlijk... wegens een aantal ingrediënten toch niet in huis, en wegens 'ik kan een recept toch niet letterlijk volgen'... laat ik alleen die variatie van 'madera (of port, want geen madera in huis) en ciderazijn' eens toepassen...

Ik laat weten of het ons smaakt, straks of zo...

Cie De Knor en de Bie zei

en en? heeft het gesmaakt?

Paschyne zei

Hé, ik was helemaal vergeten dat ik ooit nog eens chili con carne gemaakt heb! En ik had al helemaal niet gedacht dat dat zo'n diepe indruk op jou zou nalaten, Tine!

Ik heb dat sindsdien volgens mij nooit meer gemaakt. 't Zou de ideale gelegenheid om nog eens zo iets wèrms klaar te maken bij deze vriestemperaturen en ijzige wind. Dankzij jouw leuke herinnering weet ik zeker dat het 1 van de eerste gerechten is die ik ga klaarmaken van zodra we een keuken hebben!

Smakelijk Tienemien!