Het mes erin!

In de kwis, de geit, het schaap en de vinger ( die van Julien)

Bijschrift toevoegen


Dagelijks werden Saap en Saap en Jaak verzet van slaapwei naar een sappig groen veldeken. Waarom we onszelf dat extra werk gaven? Er stond luzerne en vers gras maar geen windbeschutting. Dus voor de koude nachten staken we ze in een weitje met struikjes, lekker knus.
En het was oeverloos gezellig om des ochtend de wei op te smijten en dan op het gemak met drie beestekens het erf over te steken. Volgzaam, braaf. De max.
Af en toe werd het heel leuk als Nico passeerde in achtervolging op zijn herdershond die weer maar eens er van door liep zonder te luisteren. En dan passeer ik met mijn drie schapen. njèhèhèhè

Dat netmustje maakt het af hé
We zullen maar eerlijk zijn en zeggen dat Jaak ook een vreselijk mekkerend lastpak was, en dat de saapjes woms zelf het heft in handen namen als we te laat opstonden en met een klein hupken over de "speciale schapendraad" (mijnol) hupten en op hun eentje het gras gingen opzoeken. En de luzerne en de wei van de koeien en de blommen van mamie.
Maar los daarvan: een aanrader!

Maar toen was het beu en bijna kerst en was de vriezer leeg, dus staken we het mes er in. Gisteren, met hulp van Julien en Dimi, en vandaag hakten we ze opt gemak in kleine stukjes.
Morgen nog merguezes en tis in de sjakosj!


Bijschrift toevoegen


oja, die kwis
Tom was op weg en Iris zat er bonk op!
Uw Boereken maakte de stoof proper en mengde de asse (gezeefd) met heet water, liet het 24 h staan (serieus in de weg trouwens), en filtreerde het daarna (in zijn zelfgenaaiden filter): dan kreeg je een waterige oplossing (KOH), waarin Potassium (K) opgelost is. Een zeer basische oplossing, ideaal als ontvetter of wasmiddel. Hij is er bijzonder trots op, dat boereken vol met praktische tips en tricks.


2 opmerkingen:

liesbeth zei

en? was het boerke het versnijden niet verleerd?

Jelle zei

Hehe, dat haarnetje, uiterst belangrijk in deze steriele omgeving :-)
Voor Kerst krijgen we dus ontvet schapenvlees?

Tot volgende week!!
x