12 12 12

En toen gebeurde dit:
Mirabel, onze baskische zeug, ging er helemaal voor en baarde 12 kleine, kleurrijke biggetjes. 12!! Zonder problemen in alle rust, alsof ze nooit iets anders deed. 12 is wel heel veel, zeker voor een eerste dracht. Er gingen er al twee verloren. Maar dat is geen erg. Nu is het voor Mirabel veel makkelijker de boel te overzien, goed te voeden en zijn de zwakste uit de hoop. Er zijn er nog twee waarvan we niet zeker zijn of ze het zullen trekken, we zien wel.

Ze liggen hier nu te soezen op en onder elkaar, vallen in slaap aan de tepel, kressen en kirren....zalig!! De eerste dag plakten hun oortjes aan hun kopken, nu, de derde dag, lossen ze geleidelijk. In tegenstelling tot België, waar de oortjes rechtstonden, hebben ze hier de oren van de moeke gekregen: hangende. Nu flappen die daar ergens rond, gelijk vleermuizenvleugels.


 Maar dit is het begin. Van een boerderij vol varkens, van alle leeftijden, in alle kleuren, door elkaar.  We hebben hemel en aarde verzet, theeft bloed, zweet en tranen gekost, we hebben er een emotionele rollercoaster opzitten, maar we zijn er. Onze eerste biggen!!!!

ondertussen zoregn Brie en Vanille voor een vervolgverhaal....


Onderwijl laten de ijverige kwissers zich niet door deze zeemzoete beeldekens afleiden en zoeken ze naarstig verder.
allez, we smijten er nog wat tips bij.

dit is het begin
en dit is het einde:

rara, wat is dat nu?
7 opmerkingen:

liesbeth zei

zo mooi al die kleurrijke biggetjes!!
proficiat voor de mooi kweek!

en dat raadselke: 't is zeker iets illegaals ;-))
of maken jullie van jullie plas een drinkbaar goedje?

Anoniem zei

een of ander preparaat voor in de moestuin. Een meststof dus.
Potas misschien ?


Tom

jelle zei

wauw wat een bende, zoveel kleurkes.
Spekmedaalieje

het raadselke, ja jongens. Ben helemaal ni meer mee. Water in een emmer kiezel en zand gekapt. Wat laten staan. Emmer omdraaien en het water weer opvangen.
kiezelpreparaat (zonder begraven horens.)

iris zei

zeep?

Anoniem zei

ge zijt uit dat stof de kalk aan het oplossen of op één of andere manier aan het scheiden, om naderhand de muren te bekalken...

Bart

Sofie zei

een brouwseltje om aan de buurman kado te doen? :)

Servaas zei

zeep maken met zelfgemaakte loog.
En mag ik dan nu mijn prijs ophalen?