meeuwen!

Jaarlijks zijn er hier 2 gigantische brocantemarkten. Geen leuke gezellige rommelmarktjes waar je een koopje kunt doen, maar echte brocanterie. Wat zoveel wilt zeggen als 10 euro betalen voor een kopje waar je op een vide grenier 20 cent voor betaald. 
Het zijn de grootste en bekendste van de Gard en altijd wel leuk om er door te wandelen en te snuisteren. Het begint op woensdag voor de professionelen. Ze komen dan van heinde en verre met lege buskes onderhandelen luidop over grote en steevast waardevolle brol en rijden dan stampvol terug naar huis. Topdagen voor gans Barjac. Alle hotels, resto's en gîtes zitten vol, zeker in de zomereditie.

Daarna is het aan gewone peuple om zich uit te leven en luidop te onderhandelen over kleine en steevast waardevolle brol. Om huiswaarts te keren met koffers en handen vol.

En pas daarna komen de meeuwen. Zij die uit de krochten met spiedende ogen keken naar hetgeen er verkocht werd. En alles belachelijk duur vonden. En wachtten, rustig wachtten. Tot iedereen het onderhandelen  beu werd, vrachtwagens werden ingeladen en bemerkt werd dat de puzzel niet meer klopte. Dus moeten er stukjes achtergelaten worden. En terwijl de nacht valt en de colonne vrachtwagens het plein verlaten, komen de meeuwen uit hun donkere hoekjes. 
Er wordt geplozen en gewroet. Gezocht naar het kleine en grote, steevast waardevolle rommel en zonder onderhandelen ingeladen in een knalgele skodapickup,  Felicia Fun genaamd. Want, uiteraard zijn wij van het inhalige soort, dat liever iets gratis heeft. Dat zal wel zijn dadde.

Deze keer was de buit erg groot. En hadden we een derde meeuw mee, die na een eerste aarzeling toch ook verdacht vlot mee in de dozen begon te snuisteren!2 houten koffers, een een vakjesrek, een half krukje en een lelijke bloempot. oh, en onzichtbaar een groot rond glasraam

klasse koffer!

een lederen valiesken, voor als Merel of Hakon komen logeren

een hoopje vanalles

knutselboeken, melkkannetje, een oude fotoplaat een zilveren kinderbestekje

moekes buit daar links vanboven (wordt dagelijks gebruikt), handige boeken en outils en een vette sigaar, voor ooitnenkeer


wij vreet content en 't atelier alweer wat voller! johei!

1 opmerking:

willem zei

wat ze toch niet allemaal wegsmijten he !