Huisje tuintje

Binnen 2 maand wordt dit ons uitzicht.En dit onze voordeur.

En voorlopig ziet het er zo uit

Er moet dus nog stevig aan verbouwd worden.We gaan nu muren afkappen en schoonmaken, een vloerken leggen, een houtstoofje zoeken, een beetje verven, een nieuwe deur steken en ramen bestellen. Klinkt nog ça va, niet ? o. En elentriek leggen. En water. En buizen, en een badkamer en een keuken en een mezannine. Olaaaaa. Maar hej, tis la Sud de la France, alles kan hier !!

Vanaf november zal er een ook bureau gebouwd worden in het voorste gedeelte van de boerderij, in een mezzanine, waaronder de winkel, op termijn, zal worden voorzien. Vanaf dan werkt er iemand voltijds op het project « couveuse », en die persoon zal haar intrek nemen in die bureau.

Vanaf januari beginnen dan ook de grote werken op de boerderij, maar daarvoor moet er nog geld verzameld worden. Hoewel de vlamingen onder ons beter Land in zicht kunnen steunen, mogen jullie ook altijd Terres de Liens een sommetje schenken, of een aandeel nemen.

Het project van Barjac is immers een geval apart. Normaal gezien zoekt een boer contact op met Terre de Liens. Ze hebben een omlijnd project en samen gaan ze op zoek naar een geschikte boerderij. In dit geval echter werd eerst de boerderij gekocht (en nooit eerder kocht TDL zo'n grote oppervlakte en gaf ze zo'n bedrag uit), en werden dan pas de boeren gezocht én het project vorm gegeven. En daar waar de boer normaal gezien de helft van het nodige budget bijeen dient te verzamelen (hetzij in eigen fondsen, hetzij door aandeelhouders van TDL), was dit hier volledig in handen van de geldschieters van TDL. Dus moeten er nu dringend extra fondsen gezocht worden. Hier in Frankrijk staan we dan ook met een stand op markten om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij dit project.

Wij kunnen jullie alle info per post bezorgen (overschrijvingsdinges enal), maar je kan ook de meeste info vinden op de site van TDL.Voor stortingen uit het buitenland (zoals België)kan je best even contact met ons opnemen, dan sturen we je de nodige info door.

Doen, zeggen wij, want ook jullie zijn verantwoordelijk voor wat er met onze grond gebeurt. Kies dus bewust voor een duurzame oplossing, steun actief een andere manier van denken én van actievoeren en doe aan een positieve schenking !!

Dikke mercie !Geen opmerkingen: