"Ik hou bijen, ook in de stad"
Al enkele jaren doet de honingbij het vaak beter in de stad dan op het platteland. Saaie monoculturen (maïs), te veel pesticidengebruik en minder bloemenrijke tuintjes en vensterbanken helpen de honingbij immers niet. In de steden zijn vaak meer bloeiende bomen (in parken en lanen), versierde bloembakken en rijke stadstuinen, waar bijen hun hartje kunnen ophalen. Tegenwoordig "vechten" Brusselse imkers zelfs om de beste plekjes in de hoofdstad om hun kasten te zetten.
Het is perfect mogelijk en absoluut ongevaarlijk om zelf een bijenkastje in je tuin of op je platdak (van de garage) te zetten. Ken je niks van imkeren of bijen maar heb je wel plaats, bloemen én goesting in een "gastkast", wij helpen je graag!
Woon je in Gent, neem dan maar contact met ons op. We bekijken dan samen of en waar we een kastje bij jullie kunnen plaatsen. Wij onderhouden de bijtjes, en we slingeren er op het eind van de zomer samen de honing uit. Op het einde van de zomer zal je dan zot-bestoven bloemetjes en je eigenste "huishoning" hebben!
Imkersopleiding volgen? Dat kan je jaarlijks, helemaal gratis doen op het informatiecentrum voor bijenteelt in Gent: www.honeybee.be
(De tip komt uit " 366 tips voor de biodiversiteit." Boekje kan je hier aanvragen!)
3 opmerkingen:
wij wonen en Gent en houden van bijtjes! Kastjes welkom. Heb ik bij deze officieel contact met jullie opgenomen?
aha !
de 'miel de béton' van de echtelieden Dubourg uit St.Denis(Parijs) achterna.
Succes.
Tom
Bij deze even melden dat die cursus voor 2010 al bomvol zit hé!
Een reactie posten