En toen stond daar opeens een Weckketel. Zo nen echten, met een aardbeitje op.
En hopen weckpotten. Zo van die echte, met een aardbeitje op.
Helaas waren we al meteen het boekje kwijt, en mochten we al onze oude (boerinnen)kookboeken induiken en de moeke inschakelen om te weten wat op hoeveel en hoelang in de pot moest.
We besloten het simpel te houden en gingen voor geconfijte peerkes en appelmoes. Ik amuseerde me te pletter met het schillen en in de pottekes persen en suikerwater morsen en mijn vingers verbranden aan de kokendhete potten, maar, geconfijte peerkes hebben we!
En, als we dan toch bezig waren: stak ik ook citroenen op pot. Niet in de weckketel, wel in een weckpot.
Dit is trouwens ook geen werkje om te doen als je kleine wondjes aan je handen hebt, want ge zultet geweten hebben....
Tziet er goed uit, maar oft ook goed smaakt, dat zullen we nog moeten bezien!
1 opmerking:
mmmmmmmm.... deze winter een lekker gebraad met peerkes!
Een reactie posten