varkens dus

Om een of andere reden hebben we het precies verdomd jullie de varkens te tonen. Geen idee waarom. 

Iesè, ons dames. 6 stuks! En na 3 weken hebben ze elks hun eigen karaktertje getoond.


 Op de voorgrond de twee Bayeux- een Normandisch ras. Wit, harig en met zwarte vlekken. Vette beesten. Mayonnaise (de gemeenste) en Epoisse (de duts van de hoop) genaamd. (Naar hun vet karakter)

Daarnaast de 2 Basken (Pie noir de pays basque, om t juist te zeggen). Kleinere beesten (zijn nu ook nog de jongste van de 6), zwart met een witte schouderband en vetrimpeltjes. Princekoek (de knuffel van de hoop) en Oreo, de ontsnappingskoningin. (genaamd naar hun kleurencombinatie)

En daarachter de 2 Gascons (Of Noir de Bigorre). Normaal gezien zwarte varkens, maar hier ingekruist met Duroc (alle 6 eigenlijk), en tis vooral Duroc die je hier ziet. Dus vooral een bruine vacht.
Brie is de grootste en de oudste, de bazin van de troep. En Anneke is de liefste van de hoop. De enigste die zwanger is (biggetjes eind augustus). Normaal waren de Bayeux ook vol, maar die inseminatie is mislukt en ook Brie was geen treffer.
Brie had haar naam al bij aankoop, Anneke was een belofte aan een groene jongen in Zomergem. Een mooie zeug genaamd naar zijn mooi vrouwken. Bij deze. Schol Hans!
Anneken

Brie in de "waddie" waar de dagelijkse modderbaden worden gemaaktZonsopgang en de Bayeux worden wakker in het gras

Epoisse

Epoisse en een niet nader vernoemd wijfje

Epoisse in Close-up
snurfl...

mhhh, lonkt daar al wat eten?

Anneke ruikt haar trog
en nog een afscheidszoentje van Anneken!

1 opmerking:

rachel zei

aha! Daar zitten, hangen en liggen de dames!
Wellness in een modderbad, fitness voor de vleeskweek: laat jullie gaan daar hé!
Ik wens jullie veel energie om dit alles te runnen.