God in den Himmel
Zo efkes emigreren doe je niet zomaar efkes. Ons hoofd zijn we al lang kwijt. Iedereen neemt emotioneel afscheid van ons, terwijl wij met een verhit hoofd in een verhuisdoos of met een dweil aant wroeten zijn.

Checklist

- 45 m³ inboedel 1000 km verhuisd. 45... ondanks een rommelmarkt, ettelijke ritjes naar het containerpark en een dumping in de kringwinkel....
- 3 miljoen bijen verhuisd, eveneens 1000 km verder. Mensen in de file geraakten al in paniek en kwamen ons lief waarschuwen dat er "abeilles in den voiture" zaten. Gelukkig was dat "c'est normal"
- Te strakke plannetjes opmaken, waardoor de verhuiswagen al lang weer vertrokken is naar België tegen dat je in Frankrijk aankomt (en al het gerief dus ongesorteerd op 1 mega-hoop staat te staan), en waardoor je terug in België komt wanneer het werk al een noodoproep heeft gelanceerd omdat er twee werknemers niet komen opdagen.
- geeneens een foto getrokken van ons boeltje in de boerderij, waardoor non-believer Tom nog steeds kan nonnen...
- duzend hagelwitte raamkozijnen en deuren terug vanonder 4-jaar vliegenstronten en stof gehaald. Meteen een wetsvoorstel om witte deuren te verbieden op het platteland, gezien een witte deur op een dikke vette vlieg een onweerstaanbare aantrek heeft, gelijk nen imker bij een zwerm. Ge kunt daar geen huis meer mee houden, geloof me vrij
- kattenvoeder 1000 km verhuisd. Helaas de twee katten hier vergeten...
- 5 biggen verhuisd, gelukkig geen 1000km. Dat leverde uw Boereken een gesprongen trommelvlies op en een geagiteerde Geus.
- duzend kilo was gedaan. Waar komt dat zo opeens vandaan?
- gebeld naar Telenet. Nog eens gebeld naar Telenet. Tiens, gebeld naar Telenet.
- Afscheid genomen. Meer dan eens, en we zijn nog niet rond. En het went ook niet.

Misschien geraken we klaar. Nog 2 dagen. Zonder slaap. Mét de Moeke en Caroline en Lieve.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zullen inderdaad heel hectische dagen zijn maar eens jullie 'echt' in la douce France zullen zijn, zullen jullie er niet rouwig om zijn! Nog veel moed en hopelijk tot heel binnenkort!
Hilde

rachel zei

Jullie doen het toch maar eventjes, een droom realiseren!