Poepsimpele Puddingskes

Op een zonnige, luie maandag werden er puddingskes gemaakt. Poepsimpele Puddingskes. Mor lekker. Vinden wij toch.


Citroen-kardemom puddingskes.

Zo deden wij het:
6 dl volle melk
2 dl room
2 zakjes agar agar (hoeveelheid voor 1 liter sap)
rasp van 3 grote citroenen
10 kardemompeulen. 10 minutjes roosteren in de oven. Op de foto zie je links van de citroen de ongeroosterde peulen, rechts de geroosterde. Eenmaal geroosterd een beetje pletten met de vijzel.
4 soeplepels suiker
1 vanillepeul, opengesneden, pulp in de melk geschud.

Alles samen aan de kook brengen. 10 minutjes laten trekken. Nog eens aan de kook brengen. Door een zeef in de vormpjes gieten (wij gebruikten muffinvormpjes, maar glazen gaan evengoed)

En dan laten opstijven. En ze er dan uitkrijgen.... een simpel trukje: water gieten in de vormpjes, vormpjes omdraaien en even laten uitlekken, maar niet drogen. En daar rechtstreeks de pudding in gieten.



Op een mooi bordje placeren, beetje cassis overgieten en smullen maar. Zeer gedistingeerde puddingskes. Niet schrokken dus. Hapje per hapje laten smelten in de mond. Langzaam komen smaakjes vrij


Twas eigenlijk om te oefenen. Voor een feestje. Ter ere van dit mooie mooie Vogeltje


1 opmerking:

Steven Van Hemelryck zei

Feestjeeeuuuh! Schoon kind! Schitterend dessert!