Meneer Z


En toen kregen we opeens 4 konijnen. Waarvan 2 echte Vlaamse Reuzen. De gulle schenkers verzekerden ons dat er slechts 1 manneke bijzat, dus propten we ze zonder meer tezamen in een klein kotteken.
Meteen liet de Man van de kudde zich opmerken. Zijn territorium afbakenen, de boel ordenen naar zijn inzichten, de grootste wortel pikken.... Het was duidelijk, dit was den Stavros. De gitzwarte zwoele vrouwelijke Vlaamse Reus werd Zwarte Zabrina en dan hadden we nog Joke en Kathleentje (met dank aan Floris...). Gezellig bijeen.


Maar sinsdien weten we het niet meer. Want niet lang na hun doop kroop Zabrina op het eerste het beste konijn, en deed waar konijnen nu eenmaal goed in zijn (waarbij het al helemaal niet uitmaakte of ze (hij) nu aan de voorkant dan wel aan de achterkant zat). Om de verwarring compleet te maken deed Stavros haar/hem duchtig na. En nu Joke al wat groter begint te worden heeft zij daar precies ook wel zin in. Waarom niet he, allemaal gezellig op en in elkaar...
Een gegeven paard kijkt men niet in de bek, zegt men dan....
Zolang dit niet opgehelderd geraakt (want nee, we hebben nog niet de moeite gedaan om het zaakje eens van dichterbij te gaan bezien, een beetje mysterie is best wel leuk) blijven ze ook lekker bij elkaar en laten we hen maar doen. Ze zien er toch zo gelukkig uit....(behalve Kathleentje misschien)
Op een herfstige zondag besloten we echter dat ze best wel wat meer ruimte mochten hebben en na wat noeste arbeid gaven we hen een voetbalveld kado.En om in de sfeer te blijven, werd deze winderige dag stijlvol afgesloten met een lekker stukje konijn aan 't spit!

1 opmerking:

buikberg zei

Een goeie tip: als je veel wilde konijnen hebt zitten ook, zorg dan dat ze zo weinig mogelijk in contact komen met jullie pluizenbollen... We hebben net onze stamouders en twee nesten moeten slachten (of wat er nog van overschoot) door een virus dat van de wilde konijnen is overgekomen en darm- en leverproblemen veroorzaakt, van eerste symptomen tot dood minder dan 12u... Niet plezant, we stoppen dan ook even met kweken tot na de winter en gaan dan waarschijnlijk opnieuw beginnen. Veel succes ermee alleszins! (ps: ook niet vergeten, om de twee maanden een nest is doodnormaal, dus als je het even beu bent mama en papa (of mama's en papa's ;-) op tijd uit elkaar halen...)