neem eens een schaap op de wandel

kkdkzjfdaar heeft u voor nodig
1 boer met smede plannen
1 ketting + halsband
die na een week de geest heeft
1 bang schaap
4 luidruchtige toeschouwers
een hoop geduld
bergen sleur, trek, duw en aanmoedigingswerk

een emmer "allezhop"jes
een zak "miljaardemiljaarde"-tjes

een kruiwagen "stom beest vort!"-tjes

een mooie lap grond met lekker veel groen gras, met een moeke die graag sla voedert aan een grasmasjien

men smijt dat allemaal tegaar op een mooie zondagmiddag, liefst wanneer er veel gigantische maismasjienes af en aan rijden op dat kleine landweggetje en veel zondagmensjes op de fiets al luid bellend moeten passeren.

En azo hebben wij ons tweede mannelijke schaap van de kudde verwijderd, alvorens de twee bokskes elkaar zouden afmaken. Rivaliteit begint erg vroeg hier. Vanaf het indalen van de balletjes was het hier tand om tand en oog om oog. En al dat machogedoe voor een vrouwtje dat nog niet in de verste verte geïntereseerd is in een man, laat staan in zijn duistere bedoelingen. Ons varken daarentegen die liet zich dat wél allemaal welgevallen (zie een eerder berichtje)

by the waj.. .de verhuis van Grietje en Prins naar vers gras nam welgeteld 10 minuten in beslag. men neme een auto, men propt er twee schapen in, men rijdt rustig naar de wei, lost de verdwaasde schapen en rijdt rustig terug weg.

3 opmerkingen:

moeke liesbeth zei

die boer met snode plannen ziet er anders maar bravekes uit!!

Riet zei

Het heeft níks te maken met schapen op wandel nemen... wél alles met de goedheid van Dries, Tine en de varkens en schapen die hun bazeke op deze treurige dag moesten missen...

Dries reed, speciaal voor de blije bloemencampagne, door weer en wind, door Brussel, compleet in chaos,
mét aanhangwagen kris kras, als een echte heer in het verkeer,...

maw: DRIES IS EEN HELD!

Namens Velt, namens de bloemencampagne, namens de klimaatcoalitie, namens alle betogers: DANK u ZEER wél!! U zijt geweldig ongelooflijk bedankt voor die volledige overgave voor het goede doel!

Dank!
Riet

Riet zei

En Tine... die is dan weer ongelooflijk bedankt voor haar poëtische, fantastische bijdrage aan het nieuwe tijdschrift van Velt: het levensverhaal van Tine, op Tines wijze, supergeweldig, fantastisch...

Elke editie van 2008 zal ze schrijven en schrijven, haar hart en ziel ontbloot...

Wat zijn ze toch geweldig, de knor en de bie...

Veel succes nog!
Riet