Polleken

Laatst was hier een meisje
een heel mooi meisje
zelden zo'n toffe meid gezien.
Ze bracht haar 3 broers mee. Ik herhaal even: een toffe meid met 3 broers. 3! Geen zus, maar 3 broers. hoho. En het zijn van die échte. Zo van "jaaaaaaahikgaanudooddoenenwegaanboemboameenfazantschietenenwegaaner100miljoenschietenjaaaaah".
En doorheen dat geweld fladdert zij, in al haar gratie en minnelijkheid. Mooie mooie mooie meid!Maar dus, ze bracht ze mee. Gelukkig maar.

Je hebt het kleine kapoen, dat in bomen vast zat, steevast meedeed met de grote broers (maar dan wel met kleine pasjes en een 5tal meter achterop), dat huppelend wandelt, ons gewoon allebei Tine noemt (handig) en een tettenman blijft. Eentje om op te eten dus.


Je hebt de oudste en de gevoeligste van de drie. De stoerste en de grootste bijna-fazanten-pakker


En dan dat venteken hier.  Kocht de coolste zonnebril ooit, op de markt van jaarback en de dikste vriend van Dries. Kan keigoed moppen tappen!


Maar het ging nu over dit boerinneken


Dat sloten overwon en tussen de varkens kroop al waren het poesjes, en vriendschap sloot zo boem patat met twee françaisen.

En toen was daar plots Polleken. Haar oog viel op een biggetje, een klein, mooi, knoddig biggetje en tersond besloot ze het te "bemeteren". Er werden heuse verkiezingen gehouden voor de naam en in the end, werd het Polleken, de zwette van ons Marie. Ons eerste mete-biggetje. En wàt voor een meter seg


Hier sè Sterre, voor jou alvast wat schermfotos van Polleken, dra een paar échte in de bus!links Polleken!
groepsfoto
rechts, Polleken
met ons Marie
die is zo tof hé, ons Marie

En die schonen foto hoort bij een ander verhaaltje!

1 opmerking:

mie zei

haha, marietje!ze lijkt echt wel een beetje op sjaakie!