Chili con Carne Amahoelalalaaaa ismedalekker

En toen maakte ik Chili con carne die  té lekker voor woorden was. Maar zo lekker, ge wilt het niet geloven. We aten onszelf ontploffendstoevol.

Kijk, ik geef u gewoon het recept en eet u dan ook maar een keer lekker dood. Het mag voor ene keer.

warning: gezien Tine het maakte, is het recept een weergave van wat ze zich nog meende te herinneren gedaan te hebben. Hou uzelf dus vooral niet in om te gaan experimenteren.


Wat grabbelt u bijeen
- 500gr "chair de merguezes". het vlees uit merguezekes dus, zonder het worstevelletje errond. U koopt er dus een paksken en peutert dat er leutig uit. Wij "vergaten" gewoon een paar worstjes te draaien.
U bakt dat lekker af
- 3 uitjes in stukjes, bakken in boter, als het bijna aanbakt een scheut madèra der bij, als het weer bijna aanbakt een goeie (maar een goeie he) scheut ciderazijn erbij. Laten uitbakken.
- een stuk of wat wortels, rode bieten en raapjes (hetgeen nu in uw groentenpakket steekt en u allank beu gegeten zijt). In stukken
- een pot tomatensaus en een pot gepelde tomaten
- 1,5 gedroogde rode pepers. Van die middelgrote en middelstraffe. Je snijdt een ganse in kleine stukjes en een halve laat je in zijn geheel, wel zonder zaadjes. (ok ik geef toe, deze subtiliteit is gewoon het resultaat van luiheid en een tranend oog wegens onoplettendheid)
- een half blokje boeufbouillon
- genoeg water om alles net niet onder te zetten
- 2 laurierblaadjes, 3 geneverbesjes (bij voorkeur van la grange des pres)
- een vleug peper.

- je kapt alles samen in 1 grote stoofpot en zet het op een laag vuurtje (bij ons de houtstoof). Af en toe eens omroeren.
- rode bonen, ik gebruikte borlotti en nier bonen tesamen. Laten koken (2 uur ofzo) en 20 minuten voor het einde van de chili in de grote pot draaien. (daarom dus een grote pot)

ik heb die pot er ettelijke uren laten op staan pruttelen
en dan aten we er rijst bij en deze overheerlijk, obligatoire garnituur:
je bakt look-in-stukjes op in olie en doet er citroenrasp en een goeie lepel geplette koriander zaadjes bij
dat strooi je over je chili (op je bord, dus niet in de pot erdoor roeren) en dan een paar stukjes verse geitenkaas.

Ik zweer het u: ooooooooverheerlijk. Tmoest verboden worden. Ofnee. Gelukkig niet. Ik heb er zelfs geen foto van kunnen trekken. Of nee, gelukkig maar, want chiliconcarne op foto ziet er altijd een beetje uit als platte kak. Nooit als chiliconcarne en zeker noot niet als Chili con Carne Amahoelalalaaaa ismedalekker.

En als uitmijter
rarara, wat is er aan de hand met den Dré?



En als uitsmijter 2
De discussies met nico gaan een verkeerde kant op. Dries zijn oorlogswonden nadat de Nico zich niet bedwingen kon. Iemand tips om het tij te keren


7 opmerkingen:

Anoniem zei

zijn scheermachine begaf het halverwege... met als gevolg een half getrimde baard...



Bart

Anoniem zei

wat de rara betreft : iets in de trant van "ich habe in meine Hose gescheissen", misschien ? ("ik heb het kiwischijt" in het Westvlaams);

wat de oorlogswonden betreft : advocaatje nodig ?

Tom

Jelle zei

Duidelijke sporen van varkensallergie!
Wat nu gedaan??

liesbeth zei

brandde het ergens bij Dries na die amahoelalalaaaa? ;-))

Jens D'Haeseleer zei

Dries zijn baard is (half) in de fik gevlogen van de overheerlijke, maar sterk gekruide Chili con Amehoelala !

Jens D'Haeseleer zei

Dries zijn baard is (half) in de fik gevlogen van de overheerlijke, maar sterk gekruide Chili con Amehoelala !

Servaas zei

Geschiessen