kweetniewatetismaartisdaarwel

Gisteren bevonden we ons even in een Noorse Fjord.

Uw Boerinneken wist wel waarom ze 6 maand geleden onverwijld de schaatsen in een verhuisdoor propte, ondanks dat het Boereken mij erop bleef wijzen dat we 'naar het Zuiden trokken'.Voor die ene, uitzonderlijke winter. Daarom dus. We hebben zo maar eventjes op de Cèze geschaatst, terwijl de verdwaasde karpers onder ons voeten gleden.


Dezelfde Cèze die 4 maand geleden kurkdroog stond vanwege een extreem droog najaar. Dezelfde Cèze waarin we 6 maand geleden afkoeling zochten, dankzij een aantal uitzonderlijke regenbuien temidden van de zomer. Een jaar van extremen dus.
Vandaag echter is het weer zover. Hier was het ook van dat. Alsof het het kraken van het ijs is die, diep in ons binnenste, een mechaniekje aan de gang draait. Een slot dat het juiste sleuteltje vond en nu knerpend en zuchtend opendraait.
Een gevoel. Een kriebel eerder. Op een onbestemde plek, zo ergens net onder uw middenrif. Een kriebel die eerst zachtjes en op een onbewaakt moment je oren bereikt. Maar daarna steeds luider en luider klinkt en uiteindelijk, onvermijdelijk openbarst. Dat Kweetnietwatetismaartisdaarwel Lentegevoel. Bij -10°C....

En dat het voor ons nu dus echt gaat beginnen. Nu. Voor écht!
(Uw Boereken loopt daardoor een ganse middag als een kieken zonder kop rond, onderwijl stamelend "ik gaan te laat zen, ik gaan te laat zen" (lentegevoel die bij imkers ontluikt; gaat altijd gepaard met een overdreven dosis dramatique...).)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Chance da de zwientjes der nog nie zijn. Ze houden nie van zo'n kou, en we zullen ook zwijgen over het geploeter die wij kennen om de beestjes 2 x per dag lopend water te serveren. Dus met deze: Geniet van die uitzonderlijke winter waar schaatsen op de cèze mogelijk is (lijkt me zalig!) en er nog geen extra zorgen nodig zijn voor de beestjes.
groet, Peter en Els

liesbeth zei

Tine terug op de schaatsen...nooit gedacht dat dat kon in het Zuiden!!

Sofie zei

ja, mooi zicht om je weer te zien schaatsen! Volgend jaar misschien een elfstedentocht op de Cèze?