ijskristalhelder

Een ochtend als deze....


Opstaan bij -7°C, ijskristal koud. De gehele wereld bevroren. De hemel in vuur en vlam, de ouverture van een schitterende zonsopgang. Barjac die ergens tussen de rozige mistflarden op de bergflank ontwaakt en waar de marktkramers met rooie vingers hun stalletjes opzetten. De zon die roodgloeiend opkomt en de vallei in een gouden waas doopt.
Terwijl de zon langzaamaan haar kleuren vindt, 5 lagen kleren aantrekken, en als een teletubbie de fiets op springen.
En dan, het magische moment: de helling naar beneden fietsen, het bevroren Tranenendal in. Halverwege de afdaling niks meer te zien doordat je ogen tranen van de koude wind en al wiebelend het zicht trachten vrij te maken.
Je rode wangen zijn het enige beetje kleur dat Meneertje Vries vergeten te dempen is. Je bevroren vingers een hint dat er nog ergens sap stroomt.


De zon die haar lange stralen over de bevroren velden laat vallen, in kleine, amberen drupjes, de horizon die proeft van het laatste restje roze ochtendlucht....
Bijna hoor je de elfen een loflied aanheffen voor al dat schoons.

En dan aankomen op de markt, lichtjes hijgend van de laatste bergop. Verse groentjes kopen en leute hebben met de boeren, een visken zoeken, beetje kaas aanvullen, een Grand Crème in Café du Midi en drie zoenen van een slenterende Maire.
Volgeladen met verse waren terug naar huis fietsen, zonder vitessen de laatste berg op zwoegen. Jacques, onze Hollandse boer, die bovenaan breedgrijzend staat te genieten van mijn geploeter.

Een alledaagse Vrijdagochtend eigenlijk.

Man man. Zwaar genieten hier.6 opmerkingen:

placeboplacebo zei

mooi en dansbaar, laat je inspireren door de dames van walter capiau en zing mee uit volle borst. dit was 1991 ten top. Tine een zeer gelukkige verjaardag meid, Dries een zeer gelukkige dag gewenst!!!
bakken stro en liefs
Steven en Didier

http://www.youtube.com/watch?v=D8EWv-r5Acc&feature=BFa&list=PLD93EB1242C7C5B65&lf=results_main

liesbeth zei

wat mooi.....

Cie De Knor en de Bie zei

wat is mooi? Walter capiau of De boerderij?

liesbeth zei

neeje, de lyrische beschrijvingen...

rachel zei

Dat zit er bij ons ook in deze week! 't Is niet alleen bij jullie dat 't mooi kan zijn en koud enzo - verdorie toch! Wat denken jullie wel? [2 x smile]

Anoniem zei

Hіghly energetіс post, I еnjoyeԁ that
a lot. Will there be a ρart 2?

My web-site click on this Page