Burenliefde

In Zomergem houdt iedereen zich onledig met een of meer beestjes. En dat plezier wordt graag gedeeld met de buren.
Zo laten wij op tijd en stond ons varken ontsnappen die met een grote grijns en zwiepend staartje onverstoorbaar pelouzen vertrappeld en andermans composthopen opzoekt. Haar lieflijk en gigantisch voorkomen laten menig buren verschrikt achter hun ramen toekijken. Maar met evenveel plezier wordt ze door anderen gezwind weer binnen de omheining gejaagd. Geen punt hier in Zomergem.
In ruil worden wij des nacht en ontij wakker van tochtige koeien, schurftige honden-geblaf, ontsnappende paarden en non-stop tractorraces.
(Wie durft er nog te beweren dat alleen in een stad het leven 24h draait. Zomergem bruist!)

Een van die knuffelbeestjes is de dikke zwamworst-hond, Daiko. Luistert voor geen meter en gaat lekker waar hij heen wilt, achtervolgd door een gevloek en geschreeuw van zijn baasje. Gans Zomergem heeft hem hijgend en piepend al over de vloer gekregen. Deze week spiedde zijn loederoog onze Risjard, en hij sukkelde erheen, OostIndisch doof voor het "hierrrrrr"-commando. Na ettelijke pogingen kreeg het baasje zijn keffer te pakken. Ik zwaai even, vriendelijk, joviaal. Hij zwaait terug en roept vrolijk "Ik gaan hem een keer doodkloppen!"


Het leven zoals het is, zowaar. Of was, voor den Daiko.....

2 opmerkingen:

liesbeth zei

en risjaar maar blazen, zeker??

Anoniem zei

Wonderful write-up, I think you'll don’t head merely take advantage of this write-up in the guide record.
Feel free to visit my web blog - Criminal Background Check