het varken vanbinnen


Al meer dan een jaar zien we varkens rondlopen. En de hespen rondhupsen, oren flapperen en staarten krullen. Maar wat zijn al die andere onderdelen van het varken? Koteletten, ok, daar kan ik me nog wat bij voorstellen; maar wat is dan het verschil met de basse-cote; en waar zit precies dat neusje van de zalm: het varkenshaasje?
Wat komt allemaal in het gehakt terecht? en hoe krijg je nu een mooi gebraad uit zo'n varken?

Sinds twee weken krijg ik een antwoord op al mijn vragen! Met een cursus "Uitbenen en versnijden van het varken" en aansluitend "Verkoopsklaar maken", ben ik tegen januari een gediplomeerd varkensslager. En kan ik precies vertellen waarom basse-cote veel lekkerder is dan koteletten. En kan ik je een "spinnenweb" of het fameuze Slagersbiefstuk voorschotelen!

1 opmerking:

Anoniem zei

ik kijk er naar uit!!