Trio

Een trio van Geur, Kleur en Smaak



hoeza


daar zijn we weer
met dank aan al die vlijtige bijtjes

Warm nestje


Stelling1:
Stel: u slacht een varken en propt al dat vlees netjes in de vriezer. Stel ook: u bent een bewust vleeseter en beperkt dit dan ook tot het weekend. Wiskundig resultaat: de vriezer bevindt zich in een nagenoeg constante staat van propvol en vlees wordt langzaam een beetje oud.

Stelling2:
U houdt een barbekjutje en heeft wat vlees over. Of u laat zich helemaal gaan en maakt net dat ietsje te groot gebraadje klaar.
Wiskundig gevolg: daar moet iets mee gedaan worden

hebben wij nu toch iets gevonden zekers.
De pastei. De meest luie en zalige manier om vleesrestjes te verwerken, vinden wijle.


Ge steekt dat in een pot, doet er teen en tander bij, dekseltje derop en even in de oven. En dan is het wachten en piepen (bruinig, bruiner, bruin, KLAAR!). Neem het van mij aan, als je dat op tafel zet kan je alleen maar breed lachen. En dan heb je dat krokante hoedje nog niet opengedaan.... Hetgeen er in dat warme holletje is kunnen opwarmen is überzalig.


Thoeft geen wonder te zijn dat wij alle weekenden precies nét dat ietsje te veel vlees klaar maken. Maandagen zijn meteen een stukje leutiger daardoor.

Gezien dit een luie methode is ga ik me ook niet vermoeien met het neerpennen van een mogelijk receptje, bij restjes telt dat toch niet. Maar ik verwijs u gaarne door naar Donna hay, die heeft ons op weg geholpen.